Sposób przygotowania:
Cytrynowe ciasto z cukiniiETAP 1:
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i utrzeć na jasny puszysty krem. Wlać powoli olej i olejek cytrynowy i zmiksować do połączenia. Mąkę przesiać i wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia.
3/4 składników suchych przełożyć do utartych jajek i wymieszać. Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Startą cukinię wymieszać z pozostałymi składnikami suchymi i dopiero wtedy przełożyć do ciasta i wymieszać. Ciasto przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec ok. 50 minut w temp. 170 stopni. Po upieczeniu wyjąć i wystudzić. Polać lukrem.
Do soku cytrynowego dodawać powoli cukier puder i ucierać. Dodać tyle cukru aby powstał gęsty biały lukier.