Sposób przygotowania:
Ciasto z cukiniąPrzygotowanie składników na ciasto
Cukinię umyj, odetnij końce i zetrzyj na tarce. Odciśnij nadmiar soku. Starta cukinia powinna mieć wagę ok. 300 g
Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao przesiej do miski.
Ucieranie ciasta
W drugiej misce utrzyj jajka z cukrem, następnie dodaj aromat waniliowy, olej i mleczko kokosowe.
Delikatnie wmieszaj składniki sypkie (mąkę, kakao i proszek do pieczenia) za pomocą drewnianej łyżki. Dodaj cukinię i wymieszaj.
Nagrzej piekarnik do 170 stopni (grzałka górna i dolna).
Ciasto przełóż do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 60 minut.
Po upieczeniu wyjmij z formy i wystudź (najlepiej na kratce).
SylaUla
Anetka123