iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Cytrynowe kwiatuszki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Przepis na ciasteczka pochodzi z opakowania po maszynce do ciastek którą dzisiaj nabyłam

Cytrynowe kwiatuszki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cytrynowe kwiatuszki

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowe kwiatuszki
Masło utrzeć z cukrem na krem następnie cały czas ucierając dodać sól, przesiana mąkę i po 1 żółtku oraz sok cytrynowy. Po utarciu powstanie nam geste i gładkie ciasto którym napełnić maszynkę do ciasteczek i wyciskać ciasteczka na natłuszczoną blaszkę. Ciasteczka piec 15-18 min w temp. 180 st. Ciastka przygotowujemy przed samym pieczeniem, pozostałe ciasto trzymamy lodówce. Po upieczeniu delikatnie zdjąć z blaszki i wystudzić.
Cytrynowe kwiatuszki
Masło utrzeć z cukrem na gładki krem i zrobic ciasto
Cytrynowe kwiatuszki
Z utartego ciasta wyciskać ciastka na blaszkę