Sposób przygotowania:
Cytrynowe uśmieszki
Przygotować niezbędne składniki na ciasteczka. Mąkę przesiać na drobnym sicie. Masło z temperatury pokojowej zmiksowaćna puszystą masę. Wsypać cukier puder, startą na tarce o drobnych otworach skórkę cytrynową i wlać sok z cytryny. Miksować w dalszym ciągu, sparzyć wrzącą wodą jajka i oddzielić żółtka od białek, następnie dodać żółtka do składników . Partiami dodawać mąkę tortową do ciasta. Powstałe ciasto włożyć do maszynki do wyciskania ciastek i wyciskać na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia ciasteczka. Włożyć je do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i piec około 15 minut na złoty kolor. Przekładać ciasteczka marmoladą cytrynową lub dżemem, ściskać ciasteczka. Przygotować według przepisu podanego na opakowaniu polewę czekoladową i zanurzać w niej połowę każdego ciasteczka, następnie obtaczać tą część z czekolady w wiórkach kokosowych. Jedną stronę moczyć w płynnej czekoladzie. Ostudzić.