Sposób przygotowania:
Cytrynowiec 5
Zrobic biszkopt: bialka ubic na sztywna piane z cukrem, w osobnym naczyniu rozbic zoltka i wlac do ubitej nasztywno piany caly czas miksujac, nastepnie dodac make i kisle wymieszane zproszkiem do pieczenia, wymieszac na koncu dodac olej i wode i delikatnie wymieszac. Upiec na zloty kolor przez ok 40 min w temp 200st. Zrobic mase: zagotowac 1 szkl wody z maslem, , cukrem i sokiem zcytryny,. Budynie rozrobic z 1 szkl zimnej wody i wlac do wrzacej wody z maslem, mieszac i zagotowac. Upieczony biszkopt przekroic na dwa czesci na jedna wylozyc mase cyrynowa i przykryc drugim biszkoptem, odstawic do ostygniecia. Pianka cytrynowa: Galaretki rozpuscic w 2 szkl wrzacej wody, i odstawic do wystygniecia. Smietane ubic z sniezka nastepnie wymieszac z tezaca galaretka. wszystko razem ubic na puszysta mase i wylozyc na biszkopt. Schlodzic. Smacznego!!