Sposób przygotowania:
Cytrynowo pomarańczowe babeczki
Cytrynę dokładnie umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Do jednej miski wsypać obie mąki, proszek do pieczenia i cukier. Do sypkich składników dodać cytrynę razem z sokiem jaki się wycisnął podczas krojenia cytryny oraz skórkę pomarańczową i wymieszać wszystko widelcem. Do drugiej miski wlać olej, mleko i wbić jajko i także wymieszać. Płynne składniki wlać do sypkich i wymieszać ( ja zawsze ciasto na babeczki mieszam za pomocą widelca ). Foremki silikonowe włożyć do blachy na muffinki i napełnić je ciastem. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec babeczki 25 - 30 minut. Po upieczeniu babeczki wyjąć na kratkę i wystudzić. Do małego rondelka wlać wodę i postawić na niego miskę. Woda nie może dotykać miski, Do miseczki wrzucić połamane kawałki czekolady, wlać śmietankę i mieszać aż śmietanka połączy się z czekoladą. Gotową polewą polać babeczki i posypać posypką.
marietta
zewa
dziękuję. I są smaczne :)
gusia1000
edytaha
zewa
No widzisz, znowu a miałam ograniczać to Ich rozpieszczanie, hi, hi.