sylwiadziadek2

sylwiadziadek2

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Cytrynowy krem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krem jest pyszny wspaniały na deserek.

Cytrynowy krem

Składniki:

Cytrynowy krem

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowy krem
Białka ubić na sztywną pianę. W trakcie ubijania dodawać cukier , sok i startą skórkę z cytryny , żółtka oraz rum. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody , ostudzić i wlać do kremu , cały czas ubijając. Wlać krem do pucharków , wstawić do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem można ozdobić plasterkiem cytryny naciętym i nałożonym na brzeg pucharka. Krem jest wspaniały uwielbiam go bo ma wspaniały smak. POLECAM SMACZNEGO

Tagi:

jajko jajka