Sposób przygotowania:
Czarna soczewica z fasolką i jajkiem
Ziarna soczewicy namoczyć na 1-2 godziny, a następnie ugotować w osolonej wodzie do miękkości i odcedzić. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę obrać, pokroić w piórka, marchewkę obrać i pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i marchewkę i podsmażyć. Kiełbasę pokroić w plasterki i wrzucić na patelnię, smażyć jeszcze 5-10 minut.
Na patelnię dodać fasolkę i soczewicę, wymieszać i zrobić 5 wgłębień, w które wbić jajka, całość posypać słodką papryką i przykryć na około 5 minut, aż jajka się zetną. Smacznego :)
Cebulę obrać, pokroić w piórka, marchewkę obrać i pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i marchewkę i podsmażyć. Kiełbasę pokroić w plasterki i wrzucić na patelnię, smażyć jeszcze 5-10 minut.
Na patelnię dodać fasolkę i soczewicę, wymieszać i zrobić 5 wgłębień, w które wbić jajka, całość posypać słodką papryką i przykryć na około 5 minut, aż jajka się zetną. Smacznego :)