Sposób przygotowania:
Czarne papardelle z krewetkami i pomidorkami
Krewetki pozbawiamy pancerzyków i jelitek.
Chili i czosnek kroimy drobno. Cebulę kroimy w kostkę. Pomidorki kroimy na połówki. Natkę pietruszki siekamy.
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę, czosnek i chili, smażymy chwilę. Wrzucamy krewetki i smażymy 2-3 minuty. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy bulion, redukujemy sos. Na koniec dodajemy posiekaną natkę i pomidorki.
W czasie przygotowywania sosu gotujemy makaron. Sos łączymy z makaronem. Przed podaniem danie posypujemy startym parmezanem.
Chili i czosnek kroimy drobno. Cebulę kroimy w kostkę. Pomidorki kroimy na połówki. Natkę pietruszki siekamy.
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę, czosnek i chili, smażymy chwilę. Wrzucamy krewetki i smażymy 2-3 minuty. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy bulion, redukujemy sos. Na koniec dodajemy posiekaną natkę i pomidorki.
W czasie przygotowywania sosu gotujemy makaron. Sos łączymy z makaronem. Przed podaniem danie posypujemy startym parmezanem.