VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Placuszki bananowe z masłem kokosowym

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Moja córeczka uwielbia wszelkiego rodzaju placuszki. Tym razem przygotowałam je z bananem i dodatkiem masła kokosowego. Placuszki są niezwykle maślane, delikatne w smaku. Podane z owocami stanowią znakomite śniadanie lub obiad dla maluszków.

Placuszki bananowe z masłem kokosowym

Składniki:

Placuszki bananowe z masłem kokosowym

 

Sposób przygotowania:

Placuszki bananowe z masłem kokosowym
Banana obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do wysokiej miski. Wsypujemy mąkę pszenną, wlewamy mleko i wbijamy jajko. Dodajemy jeszcze cukier kokosowy i masło kokosowe.

Całość miksujemy na gładką masę. Ja użyłam blendera. Smażymy na maśle lub oleju kokosowym.

Podajemy z syropem trzcinowym i owocami.

Tagi:

placki deser