Sposób przygotowania:
Czerwona kapusta zasmażana z jabłkiem
1. Czerwoną kapustę drobno poszatkować, wrzucić na osolony wrzątek, dodać ziele angielskie i liść laurowy i obgotować kilka minut (kapusta nie może się rozgotować)
2. Odcedzić wodę
3. Dodać ocet i cukier.
4. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wrzucić do kapusty.
5. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju. Wsypać mąkę i zrobić zasmażkę.
6. Zasmażką zaciągnąć kapustę.
2. Odcedzić wodę
3. Dodać ocet i cukier.
4. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wrzucić do kapusty.
5. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju. Wsypać mąkę i zrobić zasmażkę.
6. Zasmażką zaciągnąć kapustę.
![Czerwona kapusta zasmażana z jabłkiem Czerwona kapusta zasmażana z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/czerwona-kapusta-zasmazana-z-jablkiem-496290.jpg)
![Czerwona kapusta zasmażana z jabłkiem Czerwona kapusta zasmażana z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/czerwona-kapusta-zasmazana-z-jablkiem-496291.jpg)
![Czerwona kapusta zasmażana z jabłkiem Czerwona kapusta zasmażana z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/czerwona-kapusta-zasmazana-z-jablkiem-496292.jpg)
![Czerwona kapusta zasmażana z jabłkiem Czerwona kapusta zasmażana z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/czerwona-kapusta-zasmazana-z-jablkiem-496293.jpg)