Sposób przygotowania:
Czerwona kapusta zasmażana z jabłkiem
1. Czerwoną kapustę drobno poszatkować, wrzucić na osolony wrzątek, dodać ziele angielskie i liść laurowy i obgotować kilka minut (kapusta nie może się rozgotować)
2. Odcedzić wodę
3. Dodać ocet i cukier.
4. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wrzucić do kapusty.
5. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju. Wsypać mąkę i zrobić zasmażkę.
6. Zasmażką zaciągnąć kapustę.
2. Odcedzić wodę
3. Dodać ocet i cukier.
4. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wrzucić do kapusty.
5. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju. Wsypać mąkę i zrobić zasmażkę.
6. Zasmażką zaciągnąć kapustę.