Sposób przygotowania:
Czarno białe ciateczka
Należy dokładnie wymieszać mąkę, proszek do pieczenia. tłuszcz, jajko, cukier, cukier waniliowy (luba aromat) a następnie zagnieść ciasto.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao. Owinięte folią włożyć do lodówki na 20 minut. Rozwałkować na prostokąty o grubości 5 minimetrów nałożyć ciemne ciasto na jasne i zacząć zwijać ( od tej dłuższej strony) w rulonik owinąć folią i włożyć na chwilę do zamrażarki aż stwardnieje tak aby było ko dobrze kroić. Wyciągną pokroić na plasterki o grubości 5 minimetrów . Piec na papierze do pieczenia lub na natłuszczonej i posypanej mąką blasze przez około 15 - 20 minut w temperaturze 180 stopni C (aż się zarumienią .
Smacznego !!
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao. Owinięte folią włożyć do lodówki na 20 minut. Rozwałkować na prostokąty o grubości 5 minimetrów nałożyć ciemne ciasto na jasne i zacząć zwijać ( od tej dłuższej strony) w rulonik owinąć folią i włożyć na chwilę do zamrażarki aż stwardnieje tak aby było ko dobrze kroić. Wyciągną pokroić na plasterki o grubości 5 minimetrów . Piec na papierze do pieczenia lub na natłuszczonej i posypanej mąką blasze przez około 15 - 20 minut w temperaturze 180 stopni C (aż się zarumienią .
Smacznego !!