Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1226]

Kotlety z tofu wędzonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 110
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety z tofu wędzonego to idealna propozycja na pyszny posiłek nie tylko dla osób na diecie wegetariańskiej. Zapewniam, że mięsożercom także posmakują!

Kotlety z tofu wędzonego

Składniki:

Kotlety z tofu wędzonego

Około 5 sztuk:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Kotlety z tofu wędzonego

Tofu:

Kotlety z tofu wędzonego
Do kotletów najlepsze jest tofu wędzone.

Tofu należy odcedzić z zalewy, a następnie dokładnie rozdrobnić na tarce lub widelcem.

Cebula:

Kotlety z tofu wędzonego
Cebula do kotletów powinna być mięciutka.

Posiekaną cebulę zeszklić na niewielkiej ilości tłuszczu.

Masa:

Kotlety z tofu wędzonego
Masę na kotlety należy doprawić według smaku.

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć.
Masę doprawić zgodnie z własnym smakiem.

Formowanie:

Kotlety z tofu wędzonego
Kotleciki można przygotować o dowolnej wielkości.

Z masy należy uformować 5 okrągłych kotletów.

Panierowanie:

Kotlety z tofu wędzonego
Dzięki bułce tartej kotlety z tofu przypominają te klasyczne.

Każdego kotleta obtoczyć w bułce tartej.

Smażenie:

Kotlety z tofu wędzonego
Kotleciki powinny być zarumienione z zewnątrz.

Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju - z obu stron na rumiano.


Tagi:

tofu diety