Sposób przygotowania:
Makaron z kurczakiem, szpinakiem i sadzonym jajem
1. Polędwiczki z kurczaka umyć, osuszyć na ręczniku papierowym, pokroić w kostkę. Wrzucić na rozgrzaną oliwę, doprawić solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i przesmażyć przez dwie minuty.
2. Dorzucić szpinak i często mieszając smażyć, aż się rozpadnie. Gdy tak się stanie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz śmietanę. Dokładnie wymieszać, przykryć patelnię i dusić 5 minut.
3. Dodać makaron, wymieszać, całość przesmażyć przez 2 minuty. Na wierzch potrawy wybić jaja, posypać je solą i świeżo zmielonym pieprzem. Patelnię przykryć i dusić całość pod przykryciem 3-4 minuty aż jajka się zetną. Smacznego!
2. Dorzucić szpinak i często mieszając smażyć, aż się rozpadnie. Gdy tak się stanie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz śmietanę. Dokładnie wymieszać, przykryć patelnię i dusić 5 minut.
3. Dodać makaron, wymieszać, całość przesmażyć przez 2 minuty. Na wierzch potrawy wybić jaja, posypać je solą i świeżo zmielonym pieprzem. Patelnię przykryć i dusić całość pod przykryciem 3-4 minuty aż jajka się zetną. Smacznego!
lalunia