marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Czarodziejskie mięsko.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso pokroić na małe kawałki,włożyć do dużego garnka czy brytfanki,zalać wiśniakiem,sosem sojowym z cukrem.Przykryć i gotować 4 h.Podawać.

Czarodziejskie mięsko.

Składniki:

Czarodziejskie mięsko.

 

  • 1 kg.żeberek wieprzowych,
  • szklanka wiśniaku,
  • 4 łyżki sosu sojowego,
  • pół szklanki cukru.

Sposób przygotowania:

Czarodziejskie mięsko.
Wieprzowinę pokrajać na małe kawałeczki,włożyć do odpowiedniego garnka,zalać wiśniakiem i sosem sojowym zmiesz-
-anym z cukrem,szczelnie przykryć.Garnek włożyć do dużego naczynia z wodą,tak by był zanurzony do połowy w wodzie.Gotować
pod przykryciem na bardzo małym ogniu z 4 godziny.Podawać z
ryżem na sypko.

Tagi:

sosy