Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Czeko-porzeczka z marcepanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszny dżem z porzeczki z dodatkiem marcepana i czekolady

Czeko-porzeczka z marcepanem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czeko-porzeczka z marcepanem

 

  • 0,5 kg czarnej porzeczki
  • 1 szklanka cukru
  • 75 g masy marcepanowej w gorzkiej czekoladzie
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • 0,5 opakowania żelfixu

 

Sposób przygotowania:

Czeko-porzeczka z marcepanem
Porzeczki umyć, usunąć gałązki i listki. Wymieszać z cukrem i odstawić na noc. Odmierzyć odpowiednie ilości marcepana i czekolady. Zmiksować je w rozdrabniaczu lub zetrzeć na tarce. Porzeczki wymieszać z żelfixem i marcepanem i zagotować. Dodać czekoladę i mieszając podgrzewać aż się ona rozpuści. Zagotować i szybko napełnić wyparzone słoiki. Wytrzeć brzegi, zakręcić i odstawić do góry dnem aż ostygną. Wtedy można je wynieść do piwnicy. Pyszny dżem z porzeczki z dodatkiem marcepana i czekolady
Czeko-porzeczka z marcepanem
Porzeczki umyć usunąć gałązki i listki Wymieszać z cukrem i odstawić na noc
Czeko-porzeczka z marcepanem
Odmierzyć odpowiednie ilości marcepana i czekolady Zmiksować je w rozdrabniaczu lub zetrzeć na tarce
Czeko-porzeczka z marcepanem
Porzeczki wymieszać z żelfixem i marcepanem i zagotować Dodać czekoladę i mieszając podgrzewać aż się ona rozpuści Zagotować i szybko napełnić wyparzone słoiki Wytrzeć brzegi zakręcić i odstawić do góry dnem aż ostygną Wtedy można je wynieść do piwnicy

Tagi:

czekolada