Sposób przygotowania:
Czekolada orzechowa z chili
Rozpuszczamy masło w rondelku, dodajemy cukier i cukier waniliowy. Gotujemy na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Ostrożnie dolewamy wody, mieszamy. Dodajemy obrane orzechy, pokrojone na mniejsze kawałki, gotujemy 3-4 minuty. Wsypujemy kakao, gotujemy cały czas mieszając. Dodajemy sól i chili w proszku.
Zestawiamy rondelek z ognia, wsypujemy mleko w proszku, energicznie mieszamy, tak żeby nie było grudek.
Masę wylewamy do naczynia szklanego, wyłożonego pergaminem.
Odstawiamy czekoladę do zastygnięcia na parę godzin.
Zestawiamy rondelek z ognia, wsypujemy mleko w proszku, energicznie mieszamy, tak żeby nie było grudek.
Masę wylewamy do naczynia szklanego, wyłożonego pergaminem.
Odstawiamy czekoladę do zastygnięcia na parę godzin.