karafi

karafi

Kucharz
[Przepisów: 2]

Czekolada plastyczna

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czekolada plastyczna służy do wyrobu figurek, kwiatów itp. które mogą zostać użyte do dekoracji tortów , ciast itp.

Czekolada plastyczna

Składniki:

Czekolada plastyczna

 

  • 200 g czekolady
  • 70-75 g płynnego miodu

Sposób przygotowania:

Czekolada plastyczna
1. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Następnie sodajemy do niej miód i mieszamy ( nie zbyt dokładnie ) 2. Gdy masa ostygnie wylewamyją na kartkę papieru ( nie papier do pieczenia ) i odstawiamy do stwardnienia. 3.Gdy już będzie twarda odrywamy, kruszymy ją.Wyrabiamy w dłoniach aż stanie się miękka jak modelina.