Sposób przygotowania:
Czekoladki - cytrynowe
Na początku pamiętajmy by dobrze sparzyć i oczyścić cytrynę z której ścierać będziemy skórkę. Następnie ścieramy ją za pomocą tarki lub innych przyrządów. W rondelku zagotowujemy śmietankę wraz z startą skórką. Dodajemy sok z cytryny i dokładnie mieszamy. Czekoladę łamiemy na kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej wraz z masłem. Musimy uważać by się nie przypaliła. Dodajemy do czekolady śmietanę i dokładnie wszystko mieszamy, masę studzimy i wkładamy do zamrażarki by zgęstniała do konsystencji z której będzie można lepić kulki. Wtedy lepimy kuleczki, nadziewamy na patyczek i maczamy w rozpuszczonej w kąpieli wodnej gorzkiej czekoladzie i najlepiej wkładamy prosto do zamrażarki by czekolada od razu ostygła.
marietta