paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Czekoladki - cytrynowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Łatwe i pyszne czekoladki, wspaniałe na prezent.

Czekoladki - cytrynowe

Składniki:

Czekoladki - cytrynowe

 

Sposób przygotowania:

Czekoladki - cytrynowe
Na początku pamiętajmy by dobrze sparzyć i oczyścić cytrynę z której ścierać będziemy skórkę. Następnie ścieramy ją za pomocą tarki lub innych przyrządów. W rondelku zagotowujemy śmietankę wraz z startą skórką. Dodajemy sok z cytryny i dokładnie mieszamy. Czekoladę łamiemy na kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej wraz z masłem. Musimy uważać by się nie przypaliła. Dodajemy do czekolady śmietanę i dokładnie wszystko mieszamy, masę studzimy i wkładamy do zamrażarki by zgęstniała do konsystencji z której będzie można lepić kulki. Wtedy lepimy kuleczki, nadziewamy na patyczek i maczamy w rozpuszczonej w kąpieli wodnej gorzkiej czekoladzie i najlepiej wkładamy prosto do zamrażarki by czekolada od razu ostygła.

Tagi:

czekolada