Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Czekoladki królewny śnieżki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

świetne w smaku polecam każdemu

Czekoladki królewny śnieżki

Składniki:

Czekoladki królewny śnieżki

 

  • 2 szklanki mleka w proszku
  • 1/2 szklanki mleka w płynie
  • 1/2 kostki masła
  • 4 łyżki kakao
  • szklanka cukru
  • torebka cukru waniliowego
  • pokruszone herbatniki

Sposób przygotowania:

Czekoladki królewny śnieżki
Cukier zagotować z mlekiem, dodać cukier waniliowy. Zdjąć z ognia, nieco wystudzić. Ciągle ucierając, dodawać mleko w proszku, masło i kakao. Ponownie zagotować. Dodać herbatniki. Gęstą masę wlać na oziębiony w zamrażalniku talerz i odstawić do zastygnięcia. Gotową czekoladę pokroić na kawałeczki.