SUPERPRZEPIS

Czekoladki z masłem orzechowym

  • 14
  • Netka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12
Czekoladki z masłem orzechowym Więcej zdjęć (4)

Jeśli lubicie czekoladę i masło orzechowe to polubicie również te czekoladki - są pyszne.

Składniki:

Czekoladki z masłem orzechowym

 

  • 100 g czekolady mlecznej,ciemnej

 

  • 2 pełne łyżki (z czubkiem) masła orzechowego (z kawałkami orzechów)

 

  • 12 malutkich foremek na czekoladki

 

  • pędzelek

Sposób przygotowania:

Czekoladki z masłem orzechowym
Czekoladę łamiemy,wkładamy do rondelka i topimy w kąpieli wodnej.Roztopioną czekoladą pokrywamy od wewnątrz każdą malutką foremkę.Foremki wkładamy do lodówki żeby czekolada całkowicie zastygła.Gdy czekolada w foremkach będzie już twarda,możemy foremki napełnić masłem orzechowym.Masło możemy delikatnie podgrzać,będzie miększe i latwiej będzie mam napełniać nim foremki.Nie może być jednak zbyt ciepłe.Każdą napełnioną masłem foremkę pokrywamy roztopioną czekoladą.Foremki ponownie wstawiamy do lodówki.Czekoladki są bardzo dobre,słonawe masło orzechowe i słodka czekolada to duet doskonały.Polecam:)
Czekoladki z masłem orzechowym
Wypełnione od wewnątrz czekoladą foremki napełniłam masłem orzechowym
Czekoladki z masłem orzechowym
Każdą napełniona masłem foremkę pokryłam ponownie roztopioną czekoladą
Czekoladki z masłem orzechowym
Tak wyglądają moje czekoladki po wyciągnięciu z foremek

Tagi:

czekolada