Sposób przygotowania:
Czekoladki z masłem orzechowym
Czekoladę łamiemy,wkładamy do rondelka i topimy w kąpieli wodnej.Roztopioną czekoladą pokrywamy od wewnątrz każdą malutką foremkę.Foremki wkładamy do lodówki żeby czekolada całkowicie zastygła.Gdy czekolada w foremkach będzie już twarda,możemy foremki napełnić masłem orzechowym.Masło możemy delikatnie podgrzać,będzie miększe i latwiej będzie mam napełniać nim foremki.Nie może być jednak zbyt ciepłe.Każdą napełnioną masłem foremkę pokrywamy roztopioną czekoladą.Foremki ponownie wstawiamy do lodówki.Czekoladki są bardzo dobre,słonawe masło orzechowe i słodka czekolada to duet doskonały.Polecam:)
misia5
edytaha
evita0007
kasiunia.1981
misia14
Netka
Edyta,zapewniam,że połączenie słonawego masła orzechowego z czekoladą smakuje bardzo dobrze.W Stanch popularne są takie cukierki-czekoladki z maslem orzechowym,ale wiadomo to jest robione na skalę przemyslową,pamiętam ,że tamte czekoladki mimo iż bardzo dobre byly też bardzo słodkie i ciężkie :( Takie domowe są dużo lepsze.I bez konserwantów:)
Lemonaga
przejs
Bahus
misia5
Nawet nie wiesz jak pożądana:) Szkoda tylko, że one znikają tak szybko:) Co do miana super przepisu to zgadzam się w 100%:)
Polpal
Przepis super ale teraz wytłumacz ten pędzelek w składnikach... może to tak jak piórko w kapeluszu - może być ale nie musi.
Netka
Polpal,masz rację,pędzelka się raczej zjeść nie da ale jest on niezbędny do nałożenia czekolady.Wiem,wiem powinnam napisać w składnikach: i dodatkowo pędzelek w celu......-mam nadzieję,że mi wybaczysz:)
Medyta
Netka
Były pyszne :)