Sposób przygotowania:
Czekoladowa babeczka
rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i umieść w formie papierowe foremki na babeczki
masło rozpuść,zmiksuj z cukrem i ekstraktem waniliowym ,aż będzie lekkie i puszyste..A następnie,po jednym naraz wbijaj jajka i miksuj aż konsystencja masy będzie jednolita.
w osobnej misce zmieszaj mąkę,proszek do pieczenia,sól,kakao i pokruszoną czekoladę.Następnie wymieszaj z mlekiem "po" 1/3 mieszanki przygotowanej wcześniej i ubijaj żeby wszystko się połączyło
Rozłóż masę do papierowych foremek,napełniając je do połowy.Piecz przez 20 minut,aż patyczek który włożymy do ciasta będzie suchy...następnie ostudzić...Smacznego xD
masło rozpuść,zmiksuj z cukrem i ekstraktem waniliowym ,aż będzie lekkie i puszyste..A następnie,po jednym naraz wbijaj jajka i miksuj aż konsystencja masy będzie jednolita.
w osobnej misce zmieszaj mąkę,proszek do pieczenia,sól,kakao i pokruszoną czekoladę.Następnie wymieszaj z mlekiem "po" 1/3 mieszanki przygotowanej wcześniej i ubijaj żeby wszystko się połączyło
Rozłóż masę do papierowych foremek,napełniając je do połowy.Piecz przez 20 minut,aż patyczek który włożymy do ciasta będzie suchy...następnie ostudzić...Smacznego xD