Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Czekoladowa masa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dla dobrego smaku czekoladowej masy konieczna jest dobra jakościowo gorzka czekolada

Czekoladowa masa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Czekoladowa masa

 

  • 20 dag masło,
  • 20 dag cukier puder,
  • 1/2 szklanki śmietana,
  • 10 dag czekolada gorzka,
  • do smaku aromat rumowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowa masa
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodając stopniowo po łyżce śmietany. Pod koniec dodać powoli ostudzoną czekoladę i aromat. Jeszcze przez chwilę ucierać.
Czekoladowa masa
Etap 1
Czekoladowa masa
Etap 2