Sposób przygotowania:
Czekoladowa pokusa
Margarynę utrzeć na puszystą masę, nadal ubijając dodać jajko i śmietanę.Mąkę wymieszać z solą , cukrem i kakao dodać do ubitej masy i wyrobić ciasto. (Gdyby ciasto się lepiło do rąk dodać trochę mąki).
Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w trzcinowym cukrze i końcem drewnianej łyżki na środku zrobić wgłębienie.
Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w pewnych odstępach.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-170 z termoobiegiem i piec ok 13 minut. Wyjąc i odstawić do wystygnięcia.
W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, miód dodać mleko i dokładnie wymieszać.
Czekoladę nakładać w wgłębieniach ciasteczek.
Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w trzcinowym cukrze i końcem drewnianej łyżki na środku zrobić wgłębienie.
Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w pewnych odstępach.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-170 z termoobiegiem i piec ok 13 minut. Wyjąc i odstawić do wystygnięcia.
W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, miód dodać mleko i dokładnie wymieszać.
Czekoladę nakładać w wgłębieniach ciasteczek.
marietta