LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Czekoladowa rozkosz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rozkosz czekoladowa dla podniebienia

Czekoladowa rozkosz

Składniki:

Czekoladowa rozkosz

 

  • 1 i 3/4 szkl. mąki
  • 3/4 szkl. kakao
  • 1 łyżka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki soli
  • 1 i 1/2 szkl. cukru
  • 1 szkl. maślanki
  • 2 jajka
  • 100 ml oleju
  • 1 szkl. świeżo zaparzonej gorącej kawy

 

 

  • W jednej misce wymieszać mąke,kakao,sodę,proszek do pieczenia,sól i
  • cukier.
  • W drugiej misce wymieszać maślankę,jajka i olej.
  • Następnie obie masy polączyć,dodac kawę.
  • Przełożyć do tortownicy.
  • Piec 45 min. w 180 st. Zimne ciasto pokryć polewą czekoladową i
  • posypać wiórkami kokosowymi lub ( wiórkami białej czekolady).

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowa rozkosz
W jednej misce wymieszać mąke, kakao, sodę, proszek do pieczenia, sól i cukier. W drugiej misce wymieszać maślankę, jajka i olej.Następnie obie masy polłczyć, dodać kawę. Przełożyć do tortownicy. Piec 45 min. w 180 st. Zimne ciasto pokryć polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi lub ( wiórkami białej czekolady).