WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1263]

Naleśniki owsiane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki owsiane z mąki owsianej na mleku truskawkowym. Podałam je z kremem czekoladowo-orzechowym.

Naleśniki owsiane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki owsiane

 

  • 1 szklanka mąki owsianej
  • 1 jajko
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka mleka truskawkowego ( takiego ze słomka w kartoniku lub w butelce)
  • Olej do smażenia
  • Krem czekoladowo-orzechowy do smarowania

Sposób przygotowania:

Naleśniki owsiane

ETAP 1:

Do miski wsypać mąkę owsiana oraz cukier waniliowy. Wbić jajko i wlać mleko truskawkowe. Wszystko zmiksować mikserem na jednolite ciasto bez grudek. Odstawić na kilka minut.

Na małej patelni rozgrzewać małe porcje oleju i nalewać ciasto naleśnikowe. Smażyć z obu stron na rumiano i zdejmować z patelni na talerz. Naleśniki smarować cienko kremem czekoladowo-orzechowym i zwijać w ruloniki.

Podawać na ciepło lub na zimno.

Naleśniki owsiane
Naleśniki owsiane po usmażeniu i wyłożeniu na talerz
Naleśniki owsiane
Naleśniki owsiane w trakcie smażenia na patelni
Naleśniki owsiane
Porcja ciasta naleśnikowego nalana na patelnię
Naleśniki owsiane
Składniki na ciasto naleśnikowe umieszczone w misce