Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciacho z masą
Do garnuszka wlewamy mleko i wrzucamy do niego margarynę, cukier i pokruszoną czekoladę. Gotujemy do połączenia składników. Lekko studzimy. Część tej masy odlewamy do szklanki- około 100ml Do masy w garnuszku dodajemy jajka , mąkę, proszek do pieczenia. Dobrze wszystko mieszamy do jednolitej masy! Blaszkę: kwadratową bądź długą keksówkę, natłuszczamy wysypujemy bułką i wylewamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 35-40 minut. Ciasto studzimy przy lekko otwartych drzwiczkach. Robimy masę: serek mascarpone ucieramy z nutellą i przekładamy nią wystudzone i przekrojone na pół ciasto. Polewamy odstawioną do szklanki polewą czekoladową-jak nam zastygła wstawiamy na trochę do ciepłej wody. Posypujemy groszkami czekoladowymi