Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Czekoladowe ciasto do przełożenia kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Czekoladowe ciasto doskonale się komponuje z kremem czekoladowym i konfiturą z borówek

Czekoladowe ciasto do przełożenia kremem

Składniki:

Czekoladowe ciasto do przełożenia kremem

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowe ciasto do przełożenia kremem
Mocno schłodzone jajka ubiajmy mikserem, wlewamy wrzątek. Ciągle miksując dodajemy cukier. Po około 3 minutach dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia oraz kakao i dokładnie mieszamy lub miksujemy na najniższych obrotach. Ciasto wlewamy do silikonowej tortownicy (lub do tradycyjnej, ale tę należy uprzednio posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą lub mąką krupczatką, albo wyłożyć papierem do pieczenia). Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut. Po wystudzeniu ciasto przekładamy kremem.

Tagi:

jajko jajka