Sposób przygotowania:
Klasyczne czekoladowe ciasto brownie
Piekarnik rozgrzej do 180*CCzekoladę połam na kostki.Masło pokrój w kostkę.Rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę oraz masło ( razem), ciągle mieszając.Jajka miksuj razem z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i solą.Do jajek wlej przestudzoną masę czekoladową, chwile mieszaj drewnianą łyżką, dodaj po chwili przesianą mąkę. Całość mieszaj rózgą do momentu połączania się składników.Wylej ciasto na formę wyłożoną papierem do pieczenia (20x30) i piecz na środkowej półce przez ok 30 minut. Polewa:Do rondla wlej 4 łyżki wody, cukier i masło, gdy roztopi się masło dodaj kakao,Całość intensywnie mieszaj.Polej lekko przestudzone ciasto polewą. Ważne aby kroić ostudzone całkowicie ciasto * Wspomagałam się przepisem z bloga Kwestia Smaku
mmarta
Tit
cherry
Agiatis