Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasteczka z kolorowymi drażetkamiMasa:
Masło, oba cukry i szczyptę soli zmiksować do puszystości.
Następnie należy dodać jajko i po wymieszaniu - mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia.
Masę szybko zagnieść i na końcu połączyć z kolorowymi drażetkami.
Formowanie:
Z powstałej masy należy uformować kulki - wielkością przypominające orzech włoski.
Każą kuleczkę kolejno lekko spłaszczyć i ułożyć (z odstępami) na blasze uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.
Na końcu w każde ciastko delikatnie wcisnąć po kilka drażetek.
Pieczenie:
Ciastka piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 170-180 stopniach.
Po wyjęciu z piecyka należy chwilę odczekać i następnie ciasteczka przełożyć na kratkę, aby całkowicie ostygły.
(Z początku będą delikatne, ale później stwardnieją.)
SylaUla