Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasteczka z pianką
Margarynę posiekać z cukrem, dodać mąkę wymieszana z proszkiem i kakao, zagnieść szybko kruche ciasto które schłodzić minimum 1 godz w lodówce, następnie rozwałkować na lekko podsypanej mąką stolnicy i foremką wyciąć ciasteczka. Ułożyć je na natłuszczonej blaszce. Piec około 10 min w temp. 180st.Pianka: Żółtka ( jajka wcześniej sparzyć) utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem na koniec ucierania dodać sok z cytryny( żółtka po utarciu wyglądają jakby urosły w misce) Białą czekoladę posiekać i połączyć z utartą masą żółtkowa.Zimne ciasteczka ułożyć i po wierzchu posmarować masą, zostawić do wyschnięcia.
edytaha
iziona
Moją ulubioną czekoladą jest taka z wielkimi orzechami:)), ale taką bardzo lubią moje dziewczyny i ona tutaj bardzo pasuje bo jest taka chrupiaca i jednocześnie bardziej miękka od tej zwykłej białej.
Anka0o7
Anka0o7
iziona
Anka0o7
Kazdemu zdarzyc sie moze:) Juz wszystko teraz wiem i zabieram sie do pieczenia:) pozdrawiam.