Sposób przygotowania:
Makaron ryżowy z warzywami i tofu
Grzyby mun zalewamy wrzątkiem lub bulionem i zostawiamy na około 4-5 minut. Odcedzamy.
Na rozgrzanym woku lub dużej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy krótko (około pół minuty) posiekany w cienkie plasterki czosnek. Dodajemy posiekaną papryczkę chilli oraz plasterki szalotki i smażymy do zeszklenia a następnie dodajemy pokrojony w kostkę tofu oraz posiekaną w małe słupki marchewkę.
Po około 3 minutach dodajemy sos sojowy, grzyby mun, pędy bambusa, zmniejszamy ogień i przesmażamy razem do połączenia smaków.
Serwujemy z dodatkiem makaronu ryżowego, skropione sosem słodko-kwaśym i posypane obficie posiekaną natką pietruszki lub dymką.
Na rozgrzanym woku lub dużej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy krótko (około pół minuty) posiekany w cienkie plasterki czosnek. Dodajemy posiekaną papryczkę chilli oraz plasterki szalotki i smażymy do zeszklenia a następnie dodajemy pokrojony w kostkę tofu oraz posiekaną w małe słupki marchewkę.
Po około 3 minutach dodajemy sos sojowy, grzyby mun, pędy bambusa, zmniejszamy ogień i przesmażamy razem do połączenia smaków.
Serwujemy z dodatkiem makaronu ryżowego, skropione sosem słodko-kwaśym i posypane obficie posiekaną natką pietruszki lub dymką.
Jagodowa