karolina1869

karolina1869

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Czekoladowe ciastko

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

szybkie, proste tanie w wykonaniu ciastko, można przełożyć je przełożyć dżemem, równie dobrze smakuje bez dodatków można dekorować polewą, cukrem pudrem

Czekoladowe ciastko Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czekoladowe ciastko

 

  • 1,5 szklanki wody
  • 1 szklanka cukru
  • 1 margaryna
  • 1 łyżka kakao
  • 4 jaja
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mąki

Sposób przygotowania:

Czekoladowe ciastko
Wodę gotujemy z dodatkiem szklanki cukru łyżki kakao oraz cała margaryną, gotujemy produkty do momentu aż margaryna rozpuści się całkowicie, mieszamy tak aby nie było grudek. Powstałą masę odstawiamy do ostygnięcia. Białka oddzielamy od żółtek, z białek ubijamy pianę. Do ostudzonej masy dodajemy, żółtka, ubitą pianę, mąkę , proszek do pieczenia, wszystkie składniki dokładnie miksujemy, po wymieszaniu wlewamy do blachy, całośc pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 45 min.
Czekoladowe ciastko
rozpuszczona margaryna kakao oraz cukier z wodą stygną
Czekoladowe ciastko
dodajemy piane i pozostałe produkty miksujemy
Czekoladowe ciastko
masę przelewamy do blachy wstawiamy do piekarnika
Czekoladowe ciastko
gotowe brakuje jeszcze cukru pudru smacznego