Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowo - kokosowe z delicjami
Ciasto: Cukier , margarynę , wodę i kakao zagotować i ostudzić. Ostygnięte utrzeć z 6 żółtkami , dodać mąkę wymieszoną z proszkiem do pieczenia. Sześć białek ubić na sztywną pianę i wymieszać z ciastem.Kulki kokosowe: Białka utrzeć z cukrem dodać kokos. Na ciemnym cieście nakładać łyżeczką kulki kokosowe. Ciasto piec w temp 170-180 stopni do "suchego patyczka". Po ostygnięciu ciasto przekroić na pół.Masa: 1,5 szkl mleka zagotować z cukrem a w pozostałym mleku rozmieszać żółtka , mąki i wlać do gotującego się mleka. Ugotować gęsty budyń i ostudzić. W tym czasie rozpuścić gorzką czekoladę z kilkoma łyżkami mleka w kąpieli wodnej i ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę dodać zimny budyń. Masę podzielić na pół i do jednej części dodać roztopioną czekoladę.Przełożenie: Biszkopt bez kulek - masa jasna - delicje - masa ciemna - biszkopt z kulkami - polewa