Neill Anthony

Neill Anthony

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Mocno czekoladowe brownie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Deser idealny - czekoladowy i słodki! Mocno czekoladowe brownie pasuje o każdej porze roku i smakuje obłędnie!

Mocno czekoladowe brownie

Składniki:

Mocno czekoladowe brownie

 

  • 300 g posiekanej gorzkiej czekolady
  • 150 g masła

 

  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

 

  • 150 g brązowego cukru

 

  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

 

 

 

  • 50 g rozpuszczonej gorzkiej czekolady

 

  • 250 g mrożonych owoców leśnych

 

  • 80 ml gęstego jogurtu naturalnego

 

  • 1 łyżka brandy

Sposób przygotowania:

Mocno czekoladowe brownie
Rozgrzej piekarnik do 180°C.W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę wraz z masłem i ekstraktem waniliowym. Jajka utrzyj z cukrem do białości, a następnie wmieszaj mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszaj na gładką masę i dodaj czekoladę.

Piecz przez 25 minut, a następnie wyłącz piekarnik i wystudź w nim ciasto.

Ciasto pokrój w kostkę i polej pozostałą rozpuszczoną czekoladą. Mrożone owoce leśne zblenduj z jogurtem i brandy, a następnie przełóż na ciasto. Smacznego!

Przepis z Polsat Food Network