Sposób przygotowania:
Ciasto z cukinią
Cukinię zetrzeć na drobnych oczkach tarki i wymieszać z cukrem, następnie do cukinii dodać całe jajka, olej i mleko, dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do cukinii, wszystko dokładnie utrzeć.Formę do pieczenia ( 33 cm na 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej całe ciasto. Piekarnik nagrzać do 170 st i piec ciasto 45 minut po upieczeniu wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem żelatyny fiks przygotowanej zgodnie z przepisem na opakowaniu. Upieczone ciasto po wystudzeniu przeciąć na dwa placki, dolny ponownie ułożyć w formie i po wierzchu posmarować dżemem wiśniowym na nim rozsmarować śmietanę ( zostawiając troszkę do dekoracji), przykryć drugim plackiem i po wierzchu polać rozpuszczoną czekoladą, pokroić na porcje i każdą udekorować odłożoną śmietaną, odstawić do schłodzenia