Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto z truskawkami
Truskawki umyć i obrać z szypułek, każdą truskawkę przekroić na pół. Odstawić. Przygotować ciasto. 2 szklanki mąki, 1/3 szklanki kakao i 1 łyżkę proszku do pieczenia przesiać, odstawić. Kostkę margaryny utrzeć z cukrem na puch, następnie po kolei wbijać jajka. Dodać powoli przesiane suche składniki, cały czas miksując, na gładką puszystą masę. Ciasto wyjdzie dosyć gęste, ale takie ma być. (jeśli jednak okaże sie za gęste to można wlać troszkę mleka). Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy, na wierzch ułożyć truskawki. Piec w 180 st. C przez ok. 35-40 min. (do tzw. suchego patyczka). Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego.