Czekoladowe kokosanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomysł na małe co nie co ...

Czekoladowe kokosanki

Składniki:

Czekoladowe kokosanki

 

  • wiórki kokosowe - 2.5 szklanki
  • cukier wanilinowy - 1 łyżeczka
  • czekolada gorzka - 100 gramów
  • margaryna (do wysmarowania naczynia)
  • mleko słodzone zagęszczone - 0.6 szklanki

Sposób przygotowania:

Czekoladowe kokosanki
Czekoladę utrzyj na tarce, zmieszaj z wiórkami kokosowymi oraz mlekiem i cukrem waniliowym.
Całość dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Formuj małe kulki i układaj je na blasze.
Piecz przez około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy się lekko zarumienią, to znaczy, że są dobre i po ostudzeniu można jeść.


Życzę SMACZNEGO !!!

Tagi:

czekolada