Sposób przygotowania:
Wiosenne babeczki
Miksujemy mokre składniki: jogurt, jajka i masło. Dosypujemy cukry. W osobnej misce mieszamy suche składniki: przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną, kakao oraz sodę. Dodajemy drobno posiekaną czekoladę. Łączymy masę z suchymi składnikami. Mieszamy przez chwilę. Dodajemy maliny/wiśnie. Papilotki wypełniamy ciastem. Muffinki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 oC przez ok. 25 minut. Śmietanę kremówkę ubijamy dodając pod koniec cukier puder. Łączymy z serkiem mascarpone i delikatnie mieszamy. Krem dzielimy na dwie części. Do połowy dodajemy kilka kropel syropu. Całość mieszamy, aby uzyskać różowy krem. Masy wstawiamy do lodówki. Polewę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Wykałaczkę zanurzamy w polewie czekoladowej i malujemy wzorki charakterystyczne dla biedronek i pszczółek. Za pomocą odrobiny polewy mocujemy skrzydełka z płatków migdałów. Okładamy do wyschnięcia. Na babeczki wyciskamy szprycą biały i różowy krem. Aby nadać im wiosennego charakteru, kremowe czapeczki przyozdabiamy stokrotkami, listkami, posypką, biedronkami i pszczółkami.