Sposób przygotowania:
Czekoladowe muffinki z marcepanową niespodzianką
Czekoladę połamaną na kosteczki topimy w kąpieli wodnej.
Wszystkie sypkie składniki przesiewamy do osobnego naczynia.
Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem. Stopniowo dodajemy przesiane składniki, a następnie po jednym jajku. Całość dokładnie miksujemy po czym dodajemy stopioną w kąpieli wodnej czekoladę. Wszystko dokładnie łączymy.
Do każdej papilotki nakładamy łyżeczkę ciasta.
Na środek dajemy kulkę z masy marcepanowej na które dajemy łyżkę ciasta.
Muffinki pieczemy w temp. 180 st przez 15-20 minut.
Czas pieczenia zależy od wielkości muffinek. Im większe i większa ilość ciasta tym czas pieczenia dłuższy. Ostudzone babeczki możemy podawać.
Wszystkie sypkie składniki przesiewamy do osobnego naczynia.
Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem. Stopniowo dodajemy przesiane składniki, a następnie po jednym jajku. Całość dokładnie miksujemy po czym dodajemy stopioną w kąpieli wodnej czekoladę. Wszystko dokładnie łączymy.
Do każdej papilotki nakładamy łyżeczkę ciasta.
Na środek dajemy kulkę z masy marcepanowej na które dajemy łyżkę ciasta.
Muffinki pieczemy w temp. 180 st przez 15-20 minut.
Czas pieczenia zależy od wielkości muffinek. Im większe i większa ilość ciasta tym czas pieczenia dłuższy. Ostudzone babeczki możemy podawać.