Sposób przygotowania:
Muffinki- jedno bazowe ciasto, a trzy smaki
Ciasto bazowe: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy wsypujemy do miski, dodajemy olej, mleko i jajka i mieszamy łyżką odkładamy 1/3 ciasta do miseczki i dodajemy łyżkę nutelli I tym sposobem mamy 2 smaki i kolory ciasta. Ja korzystałam dzisiaj z jednorazowych foremek do muffinek (są rewelacyjne polecam) ale mogą być same papilotki do muffinek(ale używamy po 3-4 na raz żeby się ciasto nie wylewało na boki), a najlepiej używać formy do muffinek i wkładamy do każdej "dziurki" papilotkę. Do każdej papilotki wlewamy ok. łyżkę ciasta. Możemy dać też po trochę białego i ciemnego i zamieszać delikatnie widelcem- zrobi się muffinka zebra. Ja jeszcze ułożyłam na części muffinek wiśnie. I mam właściwie 12 muffinek w 5 smakach: jasne ciasto waniliowe, ciemne czekoladowo-orzechowe, zebrę, jasne z wiśniami i ciemne z wiśniami:) Muffinki piekłam 25 minut w temp. 180 stopni.