Sposób przygotowania:
Kakaowe naleśniki z serem i musem borówkowym
Ciasto:
Do miski przesiewamy mąkę oraz kakao. Na środku robimy wgłębienie i wbijamy w nie dwa jajka. Dodajemy szczyptę soli. Miksujemy stopniowo zbierając sypkie składniki. Stopniowo wlewamy mleko. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec do ciasta dodajemy rozpuszczone i przestudzone masło. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15-20 minut, by ciasto odpoczęło. Następnie smażymy naleśniki.
Do przełożenia:
Do miski dajemy biały ser. Do innego wysokiego pojemnika dajemy borówki. Dodajemy do nich dwie łyżki białego sera oraz cukier puder. Całość miksujemy za pomocą blendera i dodajemy do miski z białym serem. Dokładnie mieszamy. Gotowym nadzieniem smarujemy usmażone naleśniki. Podajemy na ciepło posypane cukrem pudrem.
Do miski przesiewamy mąkę oraz kakao. Na środku robimy wgłębienie i wbijamy w nie dwa jajka. Dodajemy szczyptę soli. Miksujemy stopniowo zbierając sypkie składniki. Stopniowo wlewamy mleko. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec do ciasta dodajemy rozpuszczone i przestudzone masło. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15-20 minut, by ciasto odpoczęło. Następnie smażymy naleśniki.
Do przełożenia:
Do miski dajemy biały ser. Do innego wysokiego pojemnika dajemy borówki. Dodajemy do nich dwie łyżki białego sera oraz cukier puder. Całość miksujemy za pomocą blendera i dodajemy do miski z białym serem. Dokładnie mieszamy. Gotowym nadzieniem smarujemy usmażone naleśniki. Podajemy na ciepło posypane cukrem pudrem.
skuter5
misia5
Cieszę się, że naleśniki przypadły Ci do gustu.
Czekoladka 2
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki