Sposób przygotowania:
Czekoladowe pączki z subtelną nutką pomarańczy
W miseczce łączymy ze sobą przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Serek mascarpone przekładamy do miski , wbijamy jajka i wszystko dokładnie miksujemy.
Do masy serowej dodajemy sypkie składniki i otartą skórkę z pomarańczy – wszystko miksujemy razem aż do połączenia się wszystkich składników. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany – jeśli jest zbyt rzadkie dodajemy więcej mąki.
W rondlu lub głębokiej patelni rozgrzewamy olej. W szklanki nalewamy gorącej wody. Łyżkę zanurzamy w szklance, następnie nabieramy porcję ciasta i pomagając sobie drugą łyżką nakładamy porcję na rozgrzany tłuszcz. Z
mniejszamy płomień i smażymy pączki po 4-6 minut z każdej strony. Usmażone pączki wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Do woreczka foliowego wsypujemy cukier puder. Wkładamy porcjami odsączone pączki i wstrząsamy. Pączki wykładamy na talerzy, serwujemy, smacznego :D
Do masy serowej dodajemy sypkie składniki i otartą skórkę z pomarańczy – wszystko miksujemy razem aż do połączenia się wszystkich składników. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany – jeśli jest zbyt rzadkie dodajemy więcej mąki.
W rondlu lub głębokiej patelni rozgrzewamy olej. W szklanki nalewamy gorącej wody. Łyżkę zanurzamy w szklance, następnie nabieramy porcję ciasta i pomagając sobie drugą łyżką nakładamy porcję na rozgrzany tłuszcz. Z
mniejszamy płomień i smażymy pączki po 4-6 minut z każdej strony. Usmażone pączki wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Do woreczka foliowego wsypujemy cukier puder. Wkładamy porcjami odsączone pączki i wstrząsamy. Pączki wykładamy na talerzy, serwujemy, smacznego :D
marietta