kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Czekoladowe pączusie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czekoladowe pączusie smażone na tłuszczu

Czekoladowe pączusie

Składniki:

Czekoladowe pączusie

 

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka cukru
  • 3 jajka
  • 1 serek homogenizowany czekoladowy

Sposób przygotowania:

Czekoladowe pączusie
Podane składniki najpierw wymieszać ze sobą łyżką. Potem dłońmi zagnieść ciasto (powinno być lekko klejące się). Dłońmi ukształtować małe pączki, które smażyć na mocno rozgrzanym głębokim tłuszczu z obu stron. Kłaść na papierowy ręcznik do odsączenia tłuszczu.

Tagi:

jajko jajka