Sposób przygotowania:
Pączki z adwokatem
Do garnka wlewamy mleko i podgrzewamy. Następnie kruszymy do tego drożdże i mieszamy z 2 łyżkami cukru. Przykrywamy ścierką i odstawiamy do ciepła.
Margarynę roztopić na rozgrzanym palniku. Żółtka mieszamy z pozostałym cukrem. Do większej miski wsypujemy mąkę, następnie należy dodać sól.
Wszystko mieszamy razem ze sobą w tej misce z mąką. Wyrabiamy ciasto i ostawiamy przykrytą miskę do ciepłego miejsca.
Po tym jak ciasto wyrośnie należy go rozwałkować i na niewielkiej części wylewamy adwokat. Przykrywamy i wycinamy kółko. Smażymy na głębokim, rozgrzanym tłuszczu.
Usmażone posypać cukrem pudrem.
Margarynę roztopić na rozgrzanym palniku. Żółtka mieszamy z pozostałym cukrem. Do większej miski wsypujemy mąkę, następnie należy dodać sól.
Wszystko mieszamy razem ze sobą w tej misce z mąką. Wyrabiamy ciasto i ostawiamy przykrytą miskę do ciepłego miejsca.
Po tym jak ciasto wyrośnie należy go rozwałkować i na niewielkiej części wylewamy adwokat. Przykrywamy i wycinamy kółko. Smażymy na głębokim, rozgrzanym tłuszczu.
Usmażone posypać cukrem pudrem.