Sposób przygotowania:
Czekoladowe pomarańcze
150 gram cukru wsypujemy do garnka i zalewamy go 200 ml. wody. Następnie całość gotujemy na wolnym ogniu (około 15 - 20 minut), aby powstał syrop. Pomarańcze kroimy w plasterki (około 0,5 cm.) Gdy w garnku z cukru i wody zrobi się gęsty syrop, wkładamy tam pomarańcze. Staramy się je ułożyć tak, aby całe były pokryte syropem. Gotujemy tak około 30 minut na wolnym ogniu. W między czasie rozpuszczamy 150 gram mlecznej czekolady. Gdy pomarańcze zagotują się w syropie, wyciągamy je i odstawiamy na parę minut, aby wystygły. Po ostudzeniu zanurzamy je w całości lub połówki w rozpuszczonej mlecznej czekoladzie. Następnie odkładamy na bok, aby czekolada zastygła.
Smacznego!
Smacznego!
edytaha
kasiekaj2