Sposób przygotowania:
Czekoladowe risotto z migdałami i żurawiną
Masło roztopić na patelni o grubym dnie, wsypać ryz i „przesmażyć’ kilka minut a z zacznie robić się szklisty. Dodać połowę mleka i gotować aż płyn wchłonie się i odparuje. Dodawać stopniowo resztę mleka aż ryz stanie się miękki i lekko kleisty w mlecznym gęstym sosie (w razie potrzeby można dodać nieco wody).
Czekoladę posiekać w mniejsze kawałki i dodać do ryżu razem z płatkami migdałów i żurawiną. Gotować dalej na małym ogniu, cały czas mieszając, aż czekolada się rozpuści, tworząc gęsty, kleisty sos.
Podać na ciepło z migdałami lub świeżymi owocami.
Czekoladę posiekać w mniejsze kawałki i dodać do ryżu razem z płatkami migdałów i żurawiną. Gotować dalej na małym ogniu, cały czas mieszając, aż czekolada się rozpuści, tworząc gęsty, kleisty sos.
Podać na ciepło z migdałami lub świeżymi owocami.
gosiapiotrek23
gosiapiotrek23
mocsłodkości