Sposób przygotowania:
Pizza z patelni
Ciasto:
Wszystkie składniki połączyć, wymieszać, zagnieść ciasto.
Wyrabiać ciasto ze 3 minuty, podzielić na 3 równe części, rozwałkować na placki.
Dostosowując wielkość i kształt do patelni.
Kiełbasę pokroić w talarki, podsmażyć na patelni.
Pieczarki opłukać, pokroić w pół plastry.
Cebulę obrać, pokroić w piórka.
Usmażyć cebulę na tłuszczu, dodać pieczarki, podsmażyć razem z solą i pieprzem, przez kilka minut.
Patenię rozgrzać, wysmarować tłuszczem, położyć placek, smażyć na wolnym ogniu do zrumienienia spodu, przewrócić ciasto na drugą stronę, posmarować koncentratem, posypać oregano.
Rozłożyć na koncentracie talarki kiełbasy, pieczarki z cebulę i starty żółty ser ( u mnie jest ser w pastrach bo nie miałam innego )
Przykryć patelnię pokrywką i smażyć do rozpuszczenia się sera.
Pizze podawać polaną keczupem.
Wszystkie składniki połączyć, wymieszać, zagnieść ciasto.
Wyrabiać ciasto ze 3 minuty, podzielić na 3 równe części, rozwałkować na placki.
Dostosowując wielkość i kształt do patelni.
Kiełbasę pokroić w talarki, podsmażyć na patelni.
Pieczarki opłukać, pokroić w pół plastry.
Cebulę obrać, pokroić w piórka.
Usmażyć cebulę na tłuszczu, dodać pieczarki, podsmażyć razem z solą i pieprzem, przez kilka minut.
Patenię rozgrzać, wysmarować tłuszczem, położyć placek, smażyć na wolnym ogniu do zrumienienia spodu, przewrócić ciasto na drugą stronę, posmarować koncentratem, posypać oregano.
Rozłożyć na koncentracie talarki kiełbasy, pieczarki z cebulę i starty żółty ser ( u mnie jest ser w pastrach bo nie miałam innego )
Przykryć patelnię pokrywką i smażyć do rozpuszczenia się sera.
Pizze podawać polaną keczupem.
Sos i dodatki:
koncentrat pomidorowy - 170 g
oregano suszone - 2 łyżki
kiełbasa cienka - 1 pętko
cebula - 1 szt
tłuszcz do smażenia
pieczarki - 450 g
sól i pieprz
ser żółty - 200 g
keczup do polania