alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Deser ryżowy z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Deser z płatków ryżowych z musem truskawkowym słodzony miodem. Mało, że szybki i łatwy to jeszcze jaki pyszny.

Deser ryżowy z truskawkami

Składniki:

Deser ryżowy z truskawkami

 

Sposób przygotowania:

Deser ryżowy z truskawkami
Zagotować mleko, wsypać płatki ryżowe i mieszając gotować na średnim ogniu około 4 minuty.

Zdjąć z ognia dodać łyżeczkę miodu, wymieszać i odłożyć do ostudzenia.

Płatkami napełnić do połowy kieliszki, pokruszyć po dwa biszkopty i na wierzch nałożyć truskawki zmiksowane z miodem.

Deser można podać od razu po przygotowaniu lub przed podaniem schłodzić w lodówce. 

Tagi:

biszkopt