kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Czekoladowe serduszka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zemleć i utrzeć z cukrem, białkami i rozpuszczoną czekoladą.

Czekoladowe serduszka

Składniki:

Czekoladowe serduszka

 

  • migdały 200 g
  • cukier puder 150 g
  • czekolada 100 g
  • białka 2 szt
  • orzechy włoskie łuskane 30 g
  • własne polewa czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowe serduszka
Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zemleć i utrzeć z cukrem, białkami i rozpuszczoną czekoladą. Następnie rozwałkować i wykrawać foremką małe serduszka, które ułożyć w ostępach na blasze i upiec w ciepłym piekarniku. Po wystudzeniu polać polewą i posypać posiekanymi orzechami.

Tagi:

czekolada